Chiellini: Suérez egy kígyó

Harapós kedvében volt az uruguayi játékos, Giorgio Chiellini olasz, Suarez uruguay
Italy's defender Giorgio Chiellini (C) shows an apparent bitemark by Uruguay forward Luis Suarez during a Group D football match between Italy and Uruguay at the Dunas Arena in Natal during the 2014 FIFA World Cup on June 24, 2014. Uruguay won 1-0. AFP PHOTO/ YASUYOSHI CHIBA
Vágólapra másolva!
A játékvezetőt, a FIFA-t és Luis Suárezt okolja a kiesésért Giorgio Chiellini. Az olasz védőt büntetlenül harapta meg az uruguayi a keddi, továbbjutásról döntő csoportmérkőzésen.
Vágólapra másolva!

Az olasz válogatott három meccsen szerzett három ponttal, egy győzelemmel, és két vereséggel búcsúzott a világbajnokságtól. Kedden egy döntetlen is elég lett volna az olasz továbbjutáshoz, végül egy rögzített játékhelyzet után Diego Godin fejelt gólt a már fél órája emberhátrányban játszó olaszok ellen.

Az igazi beszédtéma mégis Luis Suárezből lett, aki megharapta Giorgio Chiellinit tíz perccel a lefújás előtt, még 0-0-nál, ám a játékvezető nem hozott ítéletet az ügyben.

"Suárez egy kígyó, és bármit megtehet, mert a FIFA sztárokat akar látni a világbajnokságon. Kíváncsian várom, hogy a FIFA-nak lesz-e bátorsága használni a videós bizonyítékokat ellene" - dohogott Chiellini.

A Juventus védője hozzátette, hogy nem az egyenlő esélyeket alkalmazta a játékvezető. Ha Marchisio szabálytalansága piros lapot ért, akkor Suárezt harapás miatt nyugidtan ki lehetett, sőt ki kellett volna állítani. "A játékvezető látta a harapásnyomokat, de mégsem tett semmit!" - mondta a szenvedő fél. "Már az első félidőben is másképp ítélt meg eseteket a két a csapatnál, az pedig döntő volt, hogy nem adott pirosat Suáreznek."

"Úgy, ahogy van, szégyen! Mi érdemeltük meg a továbbjutást. Amíg 11-en voltunk, irányítottuk a játékot, Uruguaynak helyzete sem volt. Nyilván tíz emberrel nagyon nehéz volt, és már csak szenvedtünk."

Chilleini a meccs után lemondó szövetségi kapitányról, Cesare Prandelliről sem feledkezett meg: "Szerintem vele kellene folytatnunk, de nem most kellene a jövőről beszélni, mert mindannyian túl dühösek vagyunk."