Mészárlás, szégyen, megaláztatás - kínok között a brazil média

folha do sao paulo brazil német vb elődöntő
Vágólapra másolva!
A brazil online sajtó már a katasztrofális elődöntő közben sem fukarkodott a nagy szavakkal. A döbbeneten és a keserűségen is átüt azonban az, amit már a stadionban mutatott képeken is érezni lehetett: a hatalmas különbség nyilván sokkszerű, de arra, hogy ez a válogatott nem nyeri meg a vb-t, elég sokan számíthattak Brazíliában.
Vágólapra másolva!

Rémálom a Mineiraóban - már 0-5-ös állásnál ez a cím fogadta a Globoesporte nevű portál nyitólapján az internetezőket,. A nézőkről készített fotógalériát azzal a hívogató szöveggel ajánlották a portugálul tudó olvasóknak, hogy "Nézze meg a brazil szurkolók reakcióit a német mészárlásra!"

A Folha de Sao Paulo nevű napilap internetes kiadása már 0-6-nál azt emelte ki, hogy a világbajnokság történetében sem házigazda, sem a brazil válogatott nem szenvedett ilyen mértékű vereséget. Szégyen és megaláztatás - ez a két kifejezés állt a tudósítás címében. Az újság azt is megemlítette, hogy félidőben a Bild nevű német bulvárlap oldalán négyszer szerepelt az 0-5-ös állás, mintha a németek maguk sem hinnék el, de azzal a kérdéssel megtoldva: kétszámjegyű lesz?

A Jornal do Brasil nevű napilap címében azt írta, "embertelenül tört össze a hatodik vb-cím álma". Az O Globo képgalériája címének azt adta, hogy "a szurkolók arcára égett a fájdalom", a Placar futballhavilap "a német válogatott show-járól" írt, az Uol.com.br megaláztatásról.

De a java csak most jön.

A Folha do Sao Paulo online kiadásának címlapja a meccs után. ("Brazília hét hibája. Lemészárolva! Brazília 7-1-re kikapott Németországtól, története legsúlyosabb vereségét szenvedte el, és búcsút intett a lehetőségnek, hogy megszerezze a hatodik vb-címét.") Forrás: Origo