Romário: Az elnök a hibás az 1-7-ért

Romário volt válogatott brazil labdarúgó
Romario, former Brazilian football player and member of the Brazilian delegation is pictured during the submission of the 2014 FIFA Football World Cup bid dossier in Zurich, 31 July 2007. Brazil, the only candidate bidding to host the 2014 World Cup, officially presented its bid at the headquarters of world football's governing body FIFA in Zurich. AFP PHOTO/ MICHELE LIMINA
Vágólapra másolva!
Romário szerint nem a szövetségi kapitány vagy a játékosok a hibásak a németek elleni katasztrofális vereségért, hanem a brazil szövetség korrupt vezetői.
Vágólapra másolva!

A brazil szövetség korrupt vezetői felelősek a brail válogatott bukásáért - írta nylít levelében Romário, az 1994-es világbajnok brazil válogatott tagja. A 70-szeres válogatott csatár az internetes közösségi oldalakon megjelent írásában meg is nevezte Jose Maria Marínt, a brazil szövetség (CBF) elnökét és helyettesét, Marco Polo del Nerót, mint akik az elődöntőben a németektől elszenvedett 7-1-es vereségért leginkább hibáztathatók.

Romário azt írta, a brazil futball válságos állapotban van, amit elsősorban a szövetségben zajló korrupció és a szervezet nem megfelelő irányítása idézett elő. "Labdarúgásunk az elmúlt években egyre rosszabb lett, mert olyan vezetők irányítják, akiknek fogalmuk sincs arról, hogyan kell bánni a labdával" - írta a nemrég politikai pályára lépett focista.

"A vezetők a VIP-lelátón ücsörögnek és élvezik a milliókat, amelyek a bankszámlájukra vándorolnak" - tette hozzá Romário. A közelmúltban is többször kritizálta a CBF vezetőit a vb megrendezésének óriási költségei miatt, és a nemzetközi szövetség (FIFA) vezetőihez is volt néhány keresetlen szava: Joseph Blatter elnököt tolvajnak, Jerome Valcke főtitkárt pedig zsarolónak titulálta.

A brazil futball válságáról, annak lehetséges okairól itt és itt olvashat.