Schweinsteiger befejezné a munkát

usa - németország, egyesült államok, vb 2014, g-csoport
Germany's midfielder Bastian Schweinsteiger kicks the ball during a Group G football match between US and Germany at the Pernambuco Arena in Recife during the 2014 FIFA World Cup on June 26, 2014. AFP PHOTO / NELSON ALMEIDA
Vágólapra másolva!
Boldogok, ugyanakkor magabiztosak is a vasárnapi argentinok elleni világbajnoki döntőre készülő német labdarúgó-válogatott játékosai. Bastian Schweinsteiger elsősorban Javier Mascharanót emelte ki, de állítja, a németek tudják, mi kell a győzelemhez.  
Vágólapra másolva!

"Határtalanul boldogok vagyunk, nem érezzük a nyomást. Számos csapattársammal játszottunk már nagy téttel bíró döntőt, így tudjuk, hogyan kell kezelni az ilyen helyzeteket, még akkor is, ha közülünk csak egyvalaki játszott már világbajnoki finálét" - nyilatkozta a brazíliai torna döntőjének otthont adó Maracana Stadionban tartott sajtótájékoztatón Bastian Schweinsteiger.

A Bayern München középpályása ezzel a kijelentésével Miroslav Kloséra célzott, aki a jelenlegi keretből egyedüliként volt jelen a 2002-es jokohamai döntőben a braziloktól elszenvedett 2-0-s vereség alkalmával. A 29 éves futballista megjegyezte, nem foglalkoznak a külső tényezőkkel, egyetlen dolog jár a fejükben, mégpedig az, hogy a "munkát befejezzék".

"Mindig is hittem ebben a csapatban, ugyanis tudom, mire képesek ezek a játékosok. Annak ellenére, hogy kétszer is elbuktunk az elődöntőben, tudjuk mi kell a sikerhez egy ilyen nagy tornán" - mondta Schweinsteiger, aki szerint a gárda nagyszerű formában van, amelyet jól bizonyít a brazilok elleni 7-1-re megnyert elődöntő, ugyanakkor Argentína ellen teljesen más mérkőzésre számít.

Schweinsteiger tudja, mi kell a sikerhez Forrás: AFP/Nelson Almeida

"Türelmesnek kell lennünk az argentinokkal. Ellenfelünk kiváló csapatot alkot, amely megérdemelten van a döntőben és olyan világklasszisok játszanak benne, mint Lionel Messi, Angel Di María és Sergio Agüero" - jegyezte meg Schweinsteiger, aki külön kiemelte Javier Mascheranót, a Barcelona futballistáját, mint elmondta, "igazi vezérfarkas". "Elképesztő az a hozzáállás, amellyel a hazáját képviseli. Nem lesz könnyű ellenük, de ha a legjobbunkat nyújtjuk a pályán és megfontoltak leszünk, akkor le tudjuk győzni őket".

A finálé magyar idő szerint vasárnap 21 órakor kezdődik.