Messi: Ez egy szomorú díj

foci vb 2014, döntő, vb 2014 döntő, arany kesztyű, arany labda, manuel nauer, lionel messi
Germany's goalkeeper Manuel Neuer (L) and Argentina's forward and captain Lionel Messi (R) hold their respective trophies of 'Golden Glove' and 'Golden Ball' during a presentation ceremony after the final football match between Germany and Argentina for the FIFA World Cup at The Maracana Stadium in Rio de Janeiro on July 13, 2014. AFP PHOTO / JUAN MABROMATA
Vágólapra másolva!
Alejandro Sabella, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya gratulált a világbajnok német csapatnak, de büszkeséggel beszélt saját együtteséről is, amely hosszabbításban veszítette el 1-0-ra a brazíliai világbajnokság vasárnapi fináléját.
Vágólapra másolva!

"Természetesen szomorú vagyok, mindannyian szomorúak vagyunk, de egyúttal nagyon büszke is vagyok erre a csapatra, arra a teljesítményre, amit ezen a tornán mutattak a játékosaim" - mondta a szakvezető. "A vereség miatt érzett fájdalom ellenére a futballistáink tiszta lelkiismerettel nézhetnek egymás szemébe és a tükörbe, mert mindent kiadtak magukból."

Lionel Messi, az argentin csapat legnagyobb sztárja nem tudta leplezni csalódottságát, mint mondta, a torna legjobbjának járó Aranylabda sem tudja enyhíteni azt. "Ez egy szomorú díj, mert mi mindannyian a világbajnoki trófeát akartuk a magasba emelni ma" - mondta az FC Barcelona sztárja, aki a meccs második felében érezhetően fáradtan mozgott a pályán.

"Keserűség és szomorúság, ezt érzem most. Azt hiszem, többet érdemeltünk ennél. Azért is fáj a vereség, mert megvoltak a lehetőségeink, ők birtokolták többet a labdát, de nekünk voltak nagyobb helyzeteink a meccsen - tette hozzá Messi.

Messi tényleg nem vidám Forrás: AFP/Juan Mabromata

A Barcelona 27 éves csatára a szerencsét és a higgadtságot hiányolta csapata játékából: "Ma győznünk kellett volna, de nem volt szerencsénk és a helyzeteinknél az utolsó megoldásaink nem sikerültek. Ziccereink voltak, ám képtelenek voltunk gólt szerezni."

A 120 perces találkozón Gonzalo Higuain még az első félidő elején, a helyére beállt Rodrigo Palacio pedig a ráadás első felében állt egyedül a kapussal szemben, ám a Napoli és az Internazionale csatára is hibázott. A kétszeres vb-győztes Argentína 1990 után lett ismét vb-ezüstérmes, akkor is a németektől kapott ki a fináléban 1-0-ra.