Rekordprémiumot kap a világbajnok

vb 2014 döntő, foci, németország - argentína, Schweinsteiger
Germany's midfielder Bastian Schweinsteiger (R) vies with Argentina's midfielder Lucas Biglia and Argentina's midfielder Javier Mascherano during the final football match between Germany and Argentina for the FIFA World Cup at The Maracana Stadium in Rio de Janeiro on July 13, 2014. AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
Vágólapra másolva!
Minden játékos 300 ezer euróval (93 millió forinttal) gazdagodik a világbajnoki aranyérem után, jelentette be a Német Labdarúgó Szövetség. A szakmai stáb minden bizonnyal hasonló összeget kap majd.
Vágólapra másolva!

A Német Labdarúgó Szövetség - a csapatkapitány Philipp Lahmmal egyeztetve - még a világbajnokság előtt úgy határozott, a világbajnoki aranyéremért 6,9 millió euró jutalmat oszt szét a keret 23 játékosa között, azaz fejenként 300 ezer euróval (93 millió forinttal) gazdagodnak az újdonsült vb-aranyérmesek.

A Sport1.de emlékeztetett arra, hogy az 1954-es berni hősök a mostani értékre átszámítva 1250 euróval (388 ezer ft) és egy televízióval gazdagodtak, 1974-ben 30 ezer eurót (9,3 millió ft) és egy Volkswagen Bogár cabriót kaptak, az 1990-es világbajnok csapat tagjait pedig fejenként 65 ezer eurónak (20,1 millió ft) megfelelő német márkával jutalmazták.

Megérte küzdeni Forrás: AFP/Adrian Dennis

Az edzői stáb jutalma nem ismert, de a Sport1.de úgy tudja, Joachim Löw és segítői is hasonló, 300 ezer euró körüli összegben részesülhetnek.

A német szövetség egyébként is nyereséggel zárja a vébét, hiszen a nemzetközi szövetség (FIFA) 1,5 millió euróval járult hozzá a világbajnoki felkészüléshez, az aranyérem pedig 22,75 millió eurót ér.