Gusztustalan ételekből nyílt kiállítás Svédországban - képek

Forrás: MTI/AP/Anja Barte Telin/Anja Barte Telin
1/6
Ez a Jello-O-Salad nevű étel. A kandírozott zselé az 1960-as években vált népszerűvé, különösen a mormon egyház tagjai között. A különböző receptek közé tartoznak az olyan összetevők, mint a paradicsomleves, majonéz, krémsajt, zöldség, kolbász, olívabogyó, vagy bármi más, ami jól néz ki a színes zselébenForrás: MTI/AP/Anja Barte Telin/Anja Barte Telin
Forrás: MTI/AP/Anja Barte Telin/Anja Barte Telin
2/6
Száznapos tojás. A tojásokat több hónapig agyag-, kőrispor-, hamuval és sóval tartósítják, míg a tojásfehérje fekete áttetsző zselévé, a sárgája sötétzöldes-szürkés nyálkává alakul.Forrás: MTI/AP/Anja Barte Telin/Anja Barte Telin
Forrás: MTI/AP/Anja Barte Telin/Anja Barte Telin
3/6
Ez a japánok egyik nemzeti étele, a natto. A natto nyers szójabab egy baktériumfajjal erjesztve. A kifejlett baktérium megpuhítja a babot, egyszersmind egy fura, nyúlós, ragadós, vastag pókhálószerű szövettel bevonja.Forrás: MTI/AP/Anja Barte Telin/Anja Barte Telin
Forrás: MTI/AP/Anja Barte Telin/Anja Barte Telin
4/6
Íme, a fűszeres nyúlfejForrás: MTI/AP/Anja Barte Telin/Anja Barte Telin
Forrás: MTI/AP/Anja Barte Telin/Anja Barte Telin
5/6
Itt a kale pache nevű étel látható. Az Iránban, Afganisztánban, Örményországban és Irakban népszerű étel voltaképp egy bárányfejből és patából készített leves. A fejet és a patákat napokig hideg vízbe áztatják, majd egy estén átt forralják, hogy megszabaduljanak az iszonyatos bűztől.Forrás: MTI/AP/Anja Barte Telin/Anja Barte Telin
Forrás: MTI/AP/Anja Barte Telin/Anja Barte Telin
6/6
Ez egy üveg egérbor. Az egérkölyköket rizsborba fullasztják majd egy évig érlelik, mielőtt elfogyasztjákForrás: MTI/AP/Anja Barte Telin/Anja Barte Telin