A nap képei március 27-én

Vágólapra másolva!
Az Origo képszerkesztőinek válogatása a nap legjobb és legérdekesebb képeiből.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI/Komka Péter

Lili a házuk udvarán játszik Karancskesziben. A halmozottan sérült, autisztikus tünetekkel élő 16 éves lány a salgótarjáni Illyés Gyuláné Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat autista csoportjának tanulója. Április másodika az autizmus világnapja.

Forrás: AFP/Kena Betancur

Tűzoltók dolgoznak annak a gázrobbanásnak a helyszínén, ahol három többemeletes lakóépület összedőlt és négy lángra kapott New York Manhattan városrészében. A robbanásban a hatóságok szerint tizenkilenc ember megsérült, négyüknek válságos az állapota.

Forrás: AFP/Ronaldo Schemidt

Tüntető Mexikóvárosban. Márciusban hat hónapja, hogy 43 diák tünt el, és lett áldozata egy brutális gyilkosságsorozatnak.

Forrás: AFP/Federico Scoppa

Munkából visszatérő halászok Bukavu városnál a Kongói Demokratikus Köztársaságban.

Forrás: MTI/AP/The Leader-Telegram/Paul M. Walsh

Gloria Sterrett és Beth Cedarholm amerikai a Bohócok Világszövetségének (WCA) renói kongresszusán, Nevadában. A különböző versenyekkel egybekötött rendezvényen több mint tizenkét ország bohócai vesznek részt.

Forrás: MTI/EPA/

Egy kisiklott vonat sérült vasúti kocsiját emelik le a sínekről, miután összeütközött két személyszállító vonat a thaiföldi Ayutthaya tartományban. A balesetben legkevesebb ötvenkét ember megsebesült.

Forrás: MTI/EPA/Olekszandr Jermocsenko

Az oroszbarát szakadárok egyike dohányzik egy páncélozott harcjármű tetején a kelet-ukrajnai Donyeck közelében tartott gyakorlatozáson.

Forrás: MTI/EPA/EFE/Felipe Trueba

A levonult árvíz nyomai az észak-chilei Chanaralban. Az áradásokban legkevesebb heten életüket vesztették és tizenkilencen eltűntek.

Forrás: MTI/AP/Ng Han Kuan

Moscheni Carolina és Lukács Ádám a kűrjét mutatja be a jégtáncosok versenyében a sanghaji műkorcsolya-világbajnokságon.

Forrás: MTI/Balázs Attila

Inkosi és Binti, a Nyíregyházi Állatpark fehér oroszlánjai. A Hollandiából érkezett hím állt a falka élére, miután a korábbi vezér, Elek húszéves korában elpusztult. A nőstény fehér oroszlán Csehországból érkezett.