A nap képei március 31-én

nk20150331gif
Vágólapra másolva!
Radikális gazdák gyújtogatnak, utcára mentek a birkák
Vágólapra másolva!





Forrás: AFP/Christof Stache

Járókelők fába kapaszkodva próbálják megörökíteni az orkán erejű szelet Bajorországban

Fotó: Bielik István - Origo

Állattartó gazdák és birkáik a Független Kisgazdapárt demonstrációján a Parlament előtt. A demonstrációval a birkatartók legelőigényére hívták fel a figyelmet.

Forrás: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Tejtermelők gyújtogattak tiltakozásul a tejkvótarendszer megszünése miatt az Európai Parlament brüsszeli épülete előtt. Három évtized után az Európai Unióban a gazdálkodók áprilistól annyi tejet termelhetnek büntetlenül, amennyit csak akarnak.

Forrás: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

Egy könyvárus ül gyertyafénynél az isztambuli Taksim téren lévő üzletében. Törökország három legnagyobb városát, Isztambult, Ankarát és Izmirt is áramszünet sújtja.

Forrás: MTI/AP/Andres Kudacki

A Good Dead Christ testvériség fehércsuklyás vezeklői gyertyával a kezükben nagyheti körmeneten vesznek részt a közép-spanyolországi Zamorában.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Szélsebesen halad a Déli pályaudvarra vezető alagút bejárata melletti támfal és rézsű ideiglenes helyreállítása, ahol januárban csúszott meg a föld, nem sokkal azután, hogy a területre kivezényelt közmunkások talajmunkákat végeztek.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Szemléltető paprikák a Greenpeace Magyarország aktivistáinak „Veszélyes vegyszerek a paprikában” című performanszán Budapesten. A Greenpeace március elején, közjegyző jelenlétében hét áruházlánc boltjaiban 12 féle paprikát vett, a független laboratórium nyolcban húszféle vegyszermaradványt talált.

Forrás: MTI/AP/Oded Balilty

Érettségi előtt álló fiúk játékfegyverekkel támadják egymást egy osztályteremben az izraeli Mizra kibucban tartott katonai felkészítő gyakorlatozáson. A végzős fiatalok az idén csatlakoznak az izraeli hadsereghez.

Forrás: MTI/EPA/Andy Rain

Denevérlepke száll egy kislányra a Londoni Természettudományi Múzeumban.

Forrás: MTI/EPA/Yonhap

A dél-koreai halászok ezen a napon rekordmennyiségű, 250 tonna tonhalat fogtak. Igen, kétszázötven. Tonnát. Egy nap alatt. Csak a dél-koreai halászok.