A nap képei április 23-án

Vágólapra másolva!
Az Origo képszerkesztőinek válogatása a nap legjobb és legérdekesebb képeiből. 
Vágólapra másolva!
Fotó: Bielik István - Origo

Arcok, amelyekhez nem kell kommentár. Épp a frontról jött vissza egy Jobb Szektor-egység, hegesztett fémlemezekkel vértezett terepjárójukkal. Riportunk az Ukrán fronról.

Forrás: AFP/Chip Somodevilla

Tüntetők vonulnak a rendőrség épülete felé a többségében afroamerikaiak lakta Maryland állambeli Baltimore-ban, tiltakozásul a rendőri őrizetbe vett fekete börű, 27 éves Freddie Graynek halála miatt. Graynak elfogása után tisztázatlan körülmények között eltört a gerince, amibe belehalt.

Forrás: MTI/EPA/Abir Szultan

Egy kisfiú izraeli zászló formájú léggömbbel sétál Tel-Avivban, az emlékezés napja alkalmából tartott tűzijáték helszínére. Az emlékezés napját évente tartják meg Izraelben azoknak a zsidó katonáknak a tiszteletére, akik 1947. november 29. óta az arabok ellen vívott háborúkban estek el.

Forrás: AFP/Alexander Zemlianichenko

Cristina Kirchner argentin államfő az ismeretlen katona sírjánál tartott koszorúzáson Moszkvában. Kirchner a nap folyamán Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytat megbeszélést a két ország nukleáris együttműködéséről. Az orosz elnők pár napja az amerikai elnök választással kapcsolatban tett nyilatkozatot.

Forrás: MTI/EPA/Ahmed Dzsalíl

Az iraki kormányerők és az Iszlám Állam (IÁ) szélsőséges iszlamista szervezet fegyveresei között az iraki al-Anbár tartományban fekvő Ramádi városáért vívott harcok elől menekülők kelnek át az Eufrátesz folyó Bzebiz hídján. Az ENSZ Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatalának (OCHA) közlése szerint több mint 90 ezer ember menekült el a harcok miatt. Néhány napja érkezett a hír, hogy az Iszlám Állam vezetője álítólag még márciusban komolyan megsérült.

Forrás: MTI/EPA-ANSA/Alessandro Di Meo

Illegális bevándorlókkal teli mentőcsónak érkezik az olasz pénzügyőrség Denaro hajójához a Földközi-tengeren Olaszország partjainál. Az ENSZ menekültügyi főbiztosa szerint a legutóbbi balesetben akár 800 ember is vízbe fulladhatott.

Forrás: AFP/David Cortes Serey

Sűrű füstoszlopot lövell ki a 43 éve alvó Calbuco vulkán Chilében. Az ország déli részében, a fővárostól 1300 kilométerre délre lévő tűzhányó 20 kilométeres körzetében elrendelték a lakosság evakuálását.

Forrás: MTI/EPA-AAP/Paul Miller

Légi felvétel az 1915-ös gallipoli partraszállás 100. évfordulója alkalmából készített virágkompozícióról a sydneyi Botanikus Kertben. Az ANZAC az ausztrál és az új-zélandi hadsereg egységeiből álló katonai erő megjelölésére használt rövidítés. A Dardanellák elfoglalására irányuló csatában Törökország mintegy 86 ezer, Ausztrália több mint 8 ezer, Új-Zéland pedig közel 3 ezer katonáját veszítette el.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Chiara Baffi Maria szerepében Eduardo de Filippo Belső hangok című darabjában a II. Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozón (MITEM) a budapesti Nemzeti Színházban 2015. április 22-én. Az olasz Teatri Uniti előadását Toni Servillo rendezte. Az április 28-ig tartó rendezvény 13 ország 20 előadásával várja a közönséget a Nemzeti Színházban.

Forrás: MTI/EPA-EFE/Jeffrey Arguedas

Harkály kukucskál ki egy fa törzsébe vájt lyukból a Costa Rica-i Guapilesben.