A nap képei április 24-én

Vágólapra másolva!
Az Origo képszerkesztőinek válogatása a nap legjobb és legérdekesebb képeiből. 
Vágólapra másolva!
Forrás: AFP/Alain Jocard

Vlagyimir Putyin orosz elnök az örmény népirtás kezdetének 100. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen Jerevánban. Előző nap szentté avatták az 1915-17-es örmény népirtás 1,5 millió áldozatát az örmény egyház székhelyén, a Jerevántól mintegy 20 kilométerre található Ecsmiadzinban. Galériánk az Örmény népírtásról.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Kisfiú ül egy lépcsőn egy romos társasháznál Beregszászon, ahova adományokat szállított a Magyar Református Szeretetszolgálat. A segélyszervezet 2014 szeptemberében kezdődött programja keretében hetente alapvető élelmiszereket, egészségügyi felszereléseket és ruhákat szállítanak kárpátaljai rászorulóknak. A Szeretetszolgálat adventkor is a gyermekéhezéssel foglalkozott kisfilmjében.

Forrás: MTI/Balázs Attila

Nyomtató Enikő Sára Nővér, Kuthy Patrícia Mizzi Günther és Bánhidi Krisztián a katona szerepében Tasnádi István Szibériai csárdás című zenés játékának próbáján a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban. A darabot április 25-én mutatják be Tasnádi Csaba rendezésében.

Forrás: MTI/Rosta Tibor

Egy család Magyar Honvédség (MH) szentesi 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred nyílt napján, az MH műszakiak napján.

Forrás: MTI/Komka Péter

A Nógrádi Korona Szociális Szövetkezet munkatársai linzert készítenek Érsekvadkerten. A szövetkezet tizenegy, helyben élő, munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetű embert foglalkoztat a gyártásában, amelyre teljes, 49,9 millió forintos támogatást nyertek el a Társadalmi Megújulás Operatív Program pályázatán.

Forrás: MTI/Ujvári Sándor

A Hende Csaba honvédelmi miniszter kíséretében látogatóba érkezett Colleen Bell, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete egy Gripen vadászrepülőgépben ülve Ugrik Csaba dandártábornokkal, bázisparancsnokkal beszélget a kecskeméti repülőbázison.

Forrás: MTI/EPA/Majama Kimimasza

Virágzó azáleák a tokiói Nedzu-szentély kertjében. Mintegy száz fajta háromezer növénye virágzik ezekben a napokban a kertben.

Forrás: MTI/EPA/Jerome Favre

Az Apple amerikai számítástechnikai cég új okosórájának reklámfelületét takarítja egy nő egy hongkongi áruházban. Az Apple okos karóráját ezen a napon kezdték meg árusítani nyolc országban. Májusig csak interneten keresztül juthatnak hozzá a vásárlók. Még alig került a piacra, szervizes cégek máris szétszedték az órát.

Forrás: MTI/YONHAP/Yonhap

Hagyományos koreai fűszereket, köztük erős paprika krémet kóstol meg egy általános iskolás lány környezetórán a szöuli Hanok Village szabadtéri múzeumban. A hónap közepén Áder János köztársasági elnök is tiszteletét tette az országban.