Lemur katták, földrengés és gólöröm a hét képein

A hét képei GIF
Vágólapra másolva!
Lemurkölykök, földrengés, vulkánkitörés és Neymar gólöröme. A hét legérdekesebb képei az Origo képszerkesztőinek válogatásában
Vágólapra másolva!
Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

Díszőrség áll a jereváni Cicernakaberd mauzóleum előtt az örmény népírtás kezdetének 100. évfordulóján 2015. április 24-én. 1915-ben ezen a napon a török hatóságok letartóztattak és kivégeztek mintegy kétszázötven örmény értelmiségit és közösségi vezetőt, és ezzel megkezdődött az örmény adatok szerint több mint másfél millió örmény ember 1917-ig tartó deportálása és lemészárlása. Korabeli képeink az eseményekről itt tekinthetők meg.

Fotó: Bielik István - Origo

A fronttól 600 méterre fekvő ukrán állás, Piszki és a szomszédos Pervomajszke határában. A hadsereg katonái egy félbehagyott autópályahíd alatt vackolták be magukat, ahonnan egyenes út vezet az arcvonalhoz. Helyszeni riportunk Ukrajnából itt olvasható.

Forrás: MTI/EPA/Alex Vidal Brecas

Sűrű füstoszlopot lövell ki a 43 éve alvó Calbuco vulkán Chilében 2015. április 22-én. Az ország déli részében, a fővárostól 1300 kilométerre délre lévő tűzhányó 20 kilométeres körzetében elrendelték a lakosság evakuálását.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Haumann Péter (b) az ellenzéki és Tóth Anita (j) a széplány szerepében Johann Wolfgang von Goethe Faust II. című drámájának próbáján a Katona József Színházban 2015. április 24-én. A színdarabot az I. résszel kiegészítve április 25-én és 26-án mutatják be Schilling Árpád rendezésében

Forrás: MTI/EPA/Alaa Badarneh

Palesztin tüntető zsidó telepek miatt tiltakozik a ciszjordániai Náblusz közelében fekvő Kafr-Kadúm faluban 2015. április 24-én.

Forrás: MTI/Balázs Attila

Kattakölyök figyel a csapat felnőtt tagjai között 2015. április 23-án a Nyíregyházi Állatparkban, ahol négy héten belül hat katta (Lemur catta), vagyis gyűrűsfarkú maki született.

Forrás: AFP/Joel Saget

Rózsaszín felhőbe burkolóznak az idei ötezer méteres Colour Run - Színes futás résztvevői Párizsban.

Forrás: MTI/EPA-ANSA/Alessandro Di Meo

Illegális bevándorlókkal teli mentőcsónak érkezik az olasz pénzügyőrség Denaro hajójához a Földközi-tengeren Olaszország partjainál 2015. április 22-én.

Forrás: MTI/EPA/EFE/Alejandro García

Neymar, a spanyol Barcelona játékosa (fent) csapattársával, Dani Alvessel, miután megszerezte második gólját a francia Paris Saint-Germain ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágó mérkőzésén a barcelonai Camp Nou Stadionban 2015. április 21-én.

Forrás: MTI/EPA/Narendra Sreszta

Egy túlélőt szabadítanak ki egy összeomlott ház romjai közül Katmanduban 2015. április 25-én, miután a térségben 7,9-es erősségű földrengés pusztított. Az Egyesült Államok földtani intézetének mérései szerint a rengés középpontja Katmandutól 80 északnyugatra volt, a fészke pedig mindössze 2 kilométeres mélységben.

Forrás: MTI/Mudra László / Mjsz

Magyarország elképesztő izgalmak után 2-1-re győzött Lengyelország ellen Krakkóban a divízió I/A jégkorong-világbajnokságon, így 2008 után ismét feljutott az A csoportba, a legjobbak közé.