A nap képei április 28-án

nk20150428gif
Vágólapra másolva!
Nehéz helyzetben lévő emberek az elmúlt 24 óra képein.
Vágólapra másolva!




Forrás: MTI/EPA/Noah Scialom

Egy fiatalabb tüntetőt vezet el társa a rendőrök sorfala elől a többségében afroamerikaiak lakta Maryland állambeli Baltimore-ban a rendőri őrizetbe vett fekete bőrű, 27 éves Freddie Gray halála miatt tartott tiltakozáson. Graynek elfogása után tisztázatlan körülmények között eltört a gerince, amibe belehalt április 19-én. Jelenleg a Nemzeti Gárda tartja fenn a rendet Baltimore-ban.

Forrás: MTI/EPA/AIRBUS DEFENCE AND SPACE

Katmandu, 2015. április 28. Pleiades műhold általé készített és az Airbus Defence and Space által közreadott kép Katmandu történelmi belvárosáról a földrengés előtt (bal oldali) és az után. Nepál fővárosában és a térségben április 25-én 7,9-es erősségű földrengés pusztított. A természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma 4352 főre emelkedett és csaknem nyolcezren megsebesültek.

Forrás: MTI/EPA/EFE/Mario Ruiz

Vulkáni hamut lapátol egy férfi a chilei Ensenadában, öt nappal az után, hogy kitört a Calbuco tűzhányó. A Calbuco, amely több mint 42 évi nyugalom múltán lépett újra működésbe, mintegy 210 millió köbméter vulkáni hamuval terítette be a környékét.

Forrás: MTI/AP/Gerald Herbert

A viharos erejű szél által a Mississippi folyó felett átívelő Huey P. Long hídról lelökött tehervagonok a Louisiana állambeli Jefferson Parishben. Több mint kétszázezer háztartás maradt áram nélkül, miután nagy erejű vihar söpört végig a térségen. Áldozatokról, sebesültekről nem érkezett jelentés.

Forrás: MTI/EPA/Franck Robichon

Árlevelű lángvirágok pompáznak a Hicudzsijama Parkban, a Tokió szomszédságában fekvő Csicsibuban.

Forrás: AFP/Jörg Carstensen

Egy műugró érkezik a vízbe a berlini Olimpiai Stadion medencéjébe, egy a berlini nyitott strandokat népszerűsítő kampány készítésekor.


Forrás: AFP/Jens Buttner

"Golea's Varvara" és "Zindehsjah's Farasha" nevű kutyák versenyeznek egy nemzetközi futamon a német Wismarban. Több mint 120 agár versenyzett különböző kategóriákban.

Forrás: MTI/Komka Péter

Kisfaludi Strobl Zsigmond Végvári vitézek című szoborkompozíciójának egyik lovas alakját Böjte Horváth István szobrászművésszel, a műalkotás egyik felújítójával együtt emelik új helyére egy daruval az egri Végvári vitézek terén. A korábban a Dobó téren álló szoborkompozíciót a felújítás után megkezdték új helyén felépíteni a belvárosi rehabilitációs program keretében.

Forrás: AFP/Mohammed Abed

Otthon, édes otthon. Bármilyen lehetetlenül is hangzik, Gázát is lehet szeretni a fotón szereplő, kelet-gázai graffiti tanúsága szerint.