A nap képei április 30-án

nk20150430gif
Vágólapra másolva!
Az Origo képszerkesztőinek válogatása.
Vágólapra másolva!



Forrás: MTI/EPA/Le Quang Nhat

A vietnami háború befejeződésének 40. évfordulója alkalmából rendezett díszszemle Ho Si Minh-városban, az egykori Saigonban 2015. április 30-án.


Forrás: MTI/EPA/Will Oliver

Egy mentési munkálatokban kimerült nepáli rendőr egy összedőlt épület romjai előtt Katmanduban, négy nappal az után, hogy Katmanduban és környékén 7,9-es erősségű földrengés pusztított. A természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma ötezer fölé emelkedett és több mint tízezren megsebesültek.


Forrás: MTI/EPA/Gary He

A rendőri erőszak ellen tüntető nőt vesznek őrizetbe New Yorkban 2015. április 29-én. A tiltakozást az váltotta ki, hogy árilis 19-én Freddie Gray 27 éves fekete bőrű férfi belehalt a rendőrségi őrizetben elszenvedett gerincsérülésébe Baltimore-ban.


Forrás: MTI/AP/Francois Mori

Afrikai viskókra emlékeztető házat épít magának egy menekült a Calais határában fekvő Jules Ferry központban.


Forrás: MTI/AP/DPA/Jens Büttner

Angela Merkel német kancellár egy gyűrűsfarkú makival találkozott a marlowi állatkertben.


Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Burger Barna

Mindenki megnyugodhat. Orbán Viktor miniszterelnök személyesen ellenőrizte a tojások minőségét a Mizsetáp Kft. zöldmezős beruházással, 1,5 milliárd forintból felépített, Közép-Európa legkorszerűbb, étkezési tojást előállító üzemének átadásán Lajosmizsén.


Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Érdeklődők az Optikai illúziók - Fedezzük fel az agy és a szem titkait! című kiállításon a debreceni Kölcsey Központban. A május 24-ig látogatható interaktív kiállításon az érdeklődők megismerhetik a szem felépítését, megérthetik a látás folyamatát, és megtapasztalhatják az optikai illúziók, érzékszervi csalódások világát.


Forrás: MTI/EPA/DPA/Roland Weihrauch

Etetés a nyugat-németországi Krefeld állatkertjében. Egy Julia lepke és egy nagy színjátszólepke marcangolja szét a tápot.


Forrás: MTI/EPA/DPA/Bernd Settnik

A sajtó munkatársai nézik a németországi Elstalban megrendezett nemzetközi homokszobrász fesztivál alkotásait.


Forrás: MTI/EPA/Divjakant Szolanki

Indiai gyerekek egy szabadtéri edzőparkban Mumbaiban.


Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Az öt, újpesti önkormányzati fenntartású középiskola hagyományos fáklyás ballagása a Szent István téren.


Forrás: MTI/AP/NASA/Scott Kelly/Scott Kelly

A NASA által közreadott képen, a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomáson (ISS) tartózkodó Scott Kelly amerikai űrhajós által készített felvételen egy részlet látható a Gravitáció című amerikai filmből az űrállomás új kivetítőjén.