Napi Gazdaság: Húsz nap alatt kézbesítheti a reálhozamokat a Posta

Posta, pénz kifizetés, Forint, postai értékfeldolgozás
Vágólapra másolva!
Módosítani kellett a Magyar Nemzeti Bank pénzforgalmi elszámolásokról szóló rendeletét, hogy megelőzzék a magán-nyugdíjpénztári reálhozamok kifizetésekor a postai tumultust - írja a Napi Gazdaság. A lap szerint így az eddigi kettő helyett húsz napja lesz a Magyar Postának arra, hogy kézbesítse a százezer forintot meg nem haladó reálhozamokat.
Vágólapra másolva!

Technikai módosítással hárított el a jegybank egy akadályt a Posta útjából, amely akár a vállalat működését is veszélyeztette volna - írja a Napi Gazdaság, amelynek a Magyar Nemzeti Bank megerősítette, hogy módosította a pénzforgalmi elszámolásról szóló rendeletét. A Postának így két nap helyett húsz nap áll a rendelkezésére, hogy a százezer forint alatti reálhozamokat kézbesítse.

A lap azt írja, hogy a módosításra azért volt szükség, mert a reálhozamok kifizetését szabályozó kormányrendelet "elfelejtkezett" arról, hogy a Postának a hozzá beérkező pénzeket a számlára érkezés után két napon belül továbbítania kell.

Vagyis a Magyar Posta kényszerhelyzetbe került volna, mert a lap szerint "fizikailag nem lenne képes 1,5-1,9 millió embernek teljesíteni a kifizetést két nap alatt".

A Napi Gazdaságnál a Magyar Posta Zrt.-nél azt mondták, hogy a reálhozam-kifizetésekkel kapcsolatos egyeztetések után, a jövő héten szeretnék a közvéleményt tájékoztatni a részletekről.