Árletörő bolgár csoport jelenhet meg a kötelező biztosítások piacán a Figyelő szerint

Vágólapra másolva!
Új szereplő szállhat be a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) idei kampányába, írja a csütörtökön megjelenő Figyelő. A lap úgy tudja, a magyar piacra készül a rendkívül alacsony árairól ismert, bulgáriai központú EIG-csoport.
Vágólapra másolva!

Akár óriási meglepetés is lehet az október 30-i tarifahirdetéskor - írja a Figyelő, amelyik úgy értesült, új szereplő szállhat be a kgfb idei kampányába. A hetilap szerint az Euroins Insurance Group (EIG) nevű, bulgáriai központú, de Romániában, Macedóniában és Törökországban is aktív dél-európai csoportról van szó, "amely akárhol piacra lép, rettentően agresszív módon akvirál ügyfeleket."

Romániában például majdnem 30 százalékkal ment az ottani Astra biztosító tarifái alá.

A Figyelő úgy tudja, hogy az Euroins az elmúlt hónapokban a 2011-es magyar piacra lépést készítette elő, arról azonban nincs biztos információjuk, hogy 2011. október 30-án, a tarifahirdetés zárónapján valóban megjelenik-e az Euroins ajánlata. A hazai piaci szereplőkkel megindított kapcsolatfelvétel ugyanis nem jelenti azt, hogy az Euroins valóban megszerezte a szükséges engedélyeket. Amennyiben azonban az Astrához hasonlóan szintén fióktelepként, határon túli tevékenység keretében kínálja a kgfb-t, azt elsősorban nem Magyarországon, hanem az anyaországában kellett engedélyeztetnie.

A kötelező biztosításokra vonatkozó ajánlataikat a társaságok október 30-án hozzák nyilvánosságra.