Tizenhatmilliárd euróval több a tervezettnél a német adóbevétel

Vágólapra másolva!
A német pénzügyminiszter-helyettes szerint a magasabb adóbevétel a szilárd gazdasági növekedés eredménye. A pluszbevételből Németország tovább tudja csökkenteni az államháztartási hiányát.
Vágólapra másolva!

A korábban tervezettnél várhatóan 16,2 milliárd euróval több lesz idén az adóbevétel Németországban. A német pénzügyminiszter-helyettes pénteken azt közölte, hogy a magasabb adóbevétel "az igen-igen szilárd gazdasági növekedés" eredménye. Az új adóterv szerint a szövetségi kormányzat és a 16 tartomány várhatóan 571,2 milliárd euró bevételre tesz szert idén az adókból, a májusban valószínűsített 555 milliárd euró helyett.

Steffen Kampeter elmondta, hogy a pótlólagos bevételek lehetővé teszik Németország számára, hogy tovább csökkentse államháztartási hiányát, és hangsúlyozta azt is, hogy Berlin továbbra is elkötelezett, hogy 2016-ig egyensúlyba hozza a német államháztartást. A múlt hónapban egy váratlan felfedezés következtében csökkent a német államadósság. Egy könyvelési hiba felfedezésének köszönhetően kiderült, hogy 55 milliárd euróval több van az állam kasszájában, mint gondolták. A többlet miatt Németország akkor is módosította az államadósságra vonatkozó számításait.