Büntetni akarja Magyarországot a pénzügyi világ Parragh László szerint

Vágólapra másolva!
Az ország sokkal jobb helyzetben van, mint amit a világ elismer, és a nemzetközi befektetői és pénzügyi világ egy része meg akarja büntetni Magyarországot - mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a Magyar Hírlapnak. Az elnök kijelentette, hogy egyetért a kötelező kamarai tagsággal, és évi ötezer forintos díjjal számolnak.
Vágólapra másolva!

"A nemzetközi befektetői és pénzügyi világ egy része bosszúra éhes. Meg akarják büntetni Magyarországot! Azok, akik az elmúlt másfél év kormányzati döntéseinek a vesztesei - egyes bankok, pénzügyi befektetők, kereskedelmi láncok, energetikai multik -, most bajkeverőknek tartanak minket" - mondta a Magyar Hírlapnak adott interjújában Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke.

Az elnök szerint Magyarország "sokkal jobb helyzetben van és sokkal nagyobbakat lépett, mint amit a világ elismer". A hitelfelvétel nehézségeivel kapcsolatos újságírói kérdésre Parragh azt mondta: "máshol sem működnek jól a pénzpiacok. A kormánynak itt be kell avatkoznia".

Az MKIK elnöke a vállalkozásoknak kedvezőtlen lépéseket sorolva az áfaemelést és a minimálbér-emelés mértékét említette. Hozzátette, hogy a tervezett kompenzáció "az amúgy is elviselhetetlen" bürokráciát növeli. Szerinte "problémás" az uniós pénzek felhasználásnak ütemezése. Azt mondta: "a magyar vállalkozók egy józan társadalom, pontosan tudják, kicsi a kormány mozgástere. Bizalmat szavaznak a kabinetnek, de vállalkozóként nagyobb hatékonyságot és eredményeket várnak".

A kötelező kamarai tagság bevezetéséről Parragh László azt mondta: "a gazdaságban rendet kell tenni, tudni kell, kik a kontárok, s kik a lánctartozás generálói". Parragh László közölte: évi ötezer forint tagsági díjjal számolnak.