Márciusban vehet ingatlanokat az eszközkezelő

2012.01.07. 20:39

Január közepétől várhatnak értesítést a bedőlt lakáshitelesek arról, hogy kinek a lakását, házát veszi meg a banktól az állam, márciusban pedig már lakásokat vásárolhat a Nemzeti Eszközkezelő - tudta meg az MTI Hírcentrum.

Az utóbbi két hétben nagyjából nyolcszázan hívták az eszközkezelő információs vonalát - mondta Ternyák Edit, a Nemzeti Eszközkezelő szóvivője az MR1-Kossuth Rádió Krónika című műsorának. Hozzátette, hogy az érdeklődők körülbelül negyede Budapestről telefonál, de sok hívás érkezik Pest megyéből, Borsod-Abaúj-Zemplénből, Szabolcs-Szatmár-Beregből és Hajdú-Biharból is.

Az emberek szerinte a legtöbbször a feltételekről érdeklődnek, hogy beleférnek-e abba a programba, hogy ingatlanjukat az állam megveszi, de ők ott maradhatnak bérlőként a lakásban. "A fizetni már nem tudó, szociálisan rászoruló embereknek lehet ez megoldás" - mondta Ternyák.

Fontos változás lehet a korábbiakhoz képest, hogy a bankszövetség javaslatára már az egygyermekesek is esélyesek e segítségre, de ehhez még jogszabályt kell módosítani, hiszen az aktuálisban még két gyerek szerepel. A bankok január 15-étől küldik ki a leveleket arról, hogy az ingatlant állami értékesítésre felajánlják. A szóvivő szerint a programban részt vevő első családok ügye márciusra fejeződhet be.

KAPCSOLÓDÓ CIKK