A Hainan már nem menti meg a Malévet

Vágólapra másolva!
Egy pekingi angol nyelvű lap beszámolója szerint a kínai légitársaság már nem érdekelt a Malév felvásárlásában.
Vágólapra másolva!

A Hainan légitársaság a rossz piaci körülmények miatt felhagyott a Malév megvásárlásának szándékával - olvasható a Beijing Business Today kínai nyelvű napilap csütörtöki számában. A rossz piaci körülmények miatt a légitársaság megvásárlásának projektjét még tavaly leállították - idézi az újság a társaság név nélkül nyilatkozó illetékesét.

Sokáig a Hainan számított az egyik legesélyesebb vevőjelöltnek a Malévra, amelyet csütörtök reggel már csődvédelem alá vettek.

A cikk tanúsága szerint a légitársaság Malévvel kapcsolatos esetleges jövőbeni szándékaira azért kérdezett rá a szerző, mert a napokban Magyarországon szakmai körökben ismét felvetették: lehetségesnek tartják a Hainan érdeklődésének fenntartását, és a bejelentésnek nagy sajtóvisszhangja volt.

A legnagyobb példányszámú pekingi üzleti lap kitér a Malév helyzetére és arra a törekvésére, hogy megfelelő vevőt találjon. Az írás beszámol az általa rossznak minősített európai piaci helyzetről, a légitársaságok és a repülőterek működésének nehéz körülményeiről, az európai országok légiiparát is sújtó válságról.

A lap végül azt sejteti, hogy miután a Hainan beszerzési tervei az utóbbi időben több esetben is sikertelenül végződtek, és korábbi gyors terjeszkedése lelassult, valószínűleg az ő háza táján sincs minden rendben.