Kárpótolják ügyfeleiket a Malév partnerei

Vágólapra másolva!
A Oneworld szövetség tagjai azoknak segítenek, akik a Malévval repültek volna, de jegyüket a szövetséghez tartozó társaság állította ki.
Vágólapra másolva!

A Oneworld globális légiforgalmi szövetség pénteki tájékoztatása szerint a csoporthoz tartozó légitársaságok járataival elérhető a Malév célállomásainak zöme.

Az 1998-ban Londonban alapított szerint a Malév útvonalhálózatának 53 célállomása közül öt - Szarajevó, Podgorica, Kolozsvár, Marosvásárhely és Odessza - kivételével mindegyik elérhető a szövetség más tagjainak járataival.

A légiforgalmi szövetség - egyelőre részletek nélkül - közölte azt is, hogy azoknak az utasoknak, akiknek péntek előtt lekötött foglalásán a járatszám a kódmegosztási megállapodások alapján BA (British Airways), AY (Finnair), JL (Japan Airlines) vagy AB (Air Berlin) légitársasági kódokkal kezdődik, de a járatokat a Malév üzemeltette volna, alternatív utazási lehetőségeket vagy jegyár-visszatérítést ajánlanak fel az általános díjszabási előírásoknak megfelelően.

A Oneworld három vezető légitársasága az American Airlines, a British Airways és a spanyol Iberia. A tagok között van még a hongkongi Cathay Pacific, a Finnair, a Japan Airlines, az indiai Kingfisher, a chilei LAN, az ausztrál Qantas, a Royal Jordanian, valamint az orosz S7 és az airberlin is hamarosan csatlakozik.

A Malév leállásáról szóló írásainkat itt olvashatja.