Vizsgálja a kormány, hogyan lehet új Malévot építeni

Vágólapra másolva!
A kormány csak egy zöldmezős beruházás keretében látja lehetségesnek egy új nemzeti légitársaság létrehozását. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, Völner Pál szerint a Malévot valószínűleg felszámolják.
Vágólapra másolva!

A hitelezőkben nem volt meg a türelem, hogy tovább működjön a Malév - ez volt az oka a Malév péntek hajnali leállásának Völner Pál a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkár szerint. Szerint a leállás és a csőd volt a felelős magatartás.
Völner kijelentette a Budapest Airport privatizációja, és az oroszoknak történt Malév-eladás volt a fordulópont a Malév sorsában. Elindult az átvilágítása a cégnek, tette hozzá az államtitkár.
Vizsgálják annak a lehetőségét, hogy legyen nemzeti légitársaság, hogy a tevékenységet folytatni lehessen, de csak zöldmezős beruházással lehet új légitársaságot létrehozni - jelentette ki. A Malév sorsa valószínűleg felszámolás lesz, annak a szabályai szerint kaphatnak majd pénzt a munkavállalók - tette hozzá. Völner szerint az állami bérgaranciaalap szerepvállalására is szükség lesz, de az utasokért, dolgozókért mindent megtesznek.