Az American Airlines megszünteti budapesti járatát

Vágólapra másolva!
Megszünteti a Budapest-New York járatát az American Airlines, elmarad a 2012. június 15-re tervezett járatindítás - jelentette be a légitársaság szerdán.
Vágólapra másolva!

Az MTI-hez eljuttatott közleményben úgy fogalmaznak: "a légitársaság e járat megszüntetésével nehéz döntést hozott, melyet a magas olajárak és a meggyengült világgazdasági előrejelzések indokoltak, s mely hatással van az utazási hajlandóságra, valamint az útvonal eredményességére".

Az [origo] korábbi cikkében jelezte, hogy az American Airlines készül erre a lépésre, és elképzelhető, hogy a Delta Airlines is beszünteti járatait New Yorkból.

Az American Airlines 2011 áprilisában indította a Budapest-New York (JFK) járatát, amely a téli menetrendig üzemelt, de tervezték az újraindítást az idén nyáron.

A légitársaság folyamatosan elemzi az útvonalak foglaltsági mutatóit, a géppark maximális kihasználtsága és nyereségessége érdekében. "Ennek eredménye, hogy a június 15-re tervezett New York - Budapest járat mégsem indul" - olvasható a közleményben.