Orosz segítséggel indítaná újra a Malévot a kormány

Vágólapra másolva!
A Vnyesekonombank orosz fejlesztési bank a múlt héten még kiadta a magyar tárgyalódelegáció útját, de az e héten ott tárgyaló magyar küldöttséggel már a Malév újraindítását lehetővé tévő újabb hitelről egyeztettek - értesült a Napi  Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Budapesten és Moszkvában szakemberek hada próbál megoldást találni a Malév Zrt. feltámasztására - írja a pénteki Napi Gazdaság. A napilap értesülései szerint a kormánynak a múlt pénteki leállás után vált világossá az, hogy a nemzeti légitársaság megszűnése milyen költségvetési hiányt eredményezhet.

Mindezek, illetve a munkahelyek megszűnése miatt Budapesten egy légügyi szakértőkből és volt malévosokból álló csapat kezdte meg a munkát, illetve tárgyalások indultak az amerikai ILFC céggel is a flotta egy részének ismételt lízingbe vételéről - erre a járatok újraindításához lehet szükség a Napi Gazdaság írása szerint.

Közben intenzív tárgyalások folynak Moszkvában is a Vnyesekonombank vezetőivel a lap szerint. Az orosz fejlesztési bank ugyan a múlt héten még kiadta a magyar tárgyalódelegáció útját, de az e héten ott tárgyaló magyar küldöttséggel már a Malév újraindítását lehetővé tévő újabb hitelről egyeztettek. A pénzintézet eddig 120 millió euró hitelt biztosított a társaságnak, és tulajdonrésszel is rendelkezik benne. A tárgyalások csütörtök este sikertelenül zárultak, a felek egy hét múlva találkoznak újra. A Malév csődjéről szóló korábbi írásainkat itt olvashatja.