Távozik az MKB Bank éléről Erdei Tamás

Vágólapra másolva!
Március 8-ától Simák Pál vezérigazgató-helyettes vezeti a bankot. Erdei távozását szerdán délelőtt jelentették be a munkatársaknak. Az [origo] a bankból származó információi szerint egy szűkebb vezetői körben személyes búcsúceremónia volt, a többi munkatárs pedig nagyjából a sajtó tájékoztatásával egy időben levelet kapott a változásról.
Vágólapra másolva!

Távozik az MKB Bank elnök-vezérigazgatói székéből Erdei Tamás, a bank felügyelőbizottsága március 8-ától Simák Pál vezérigazgató-helyettest bízza meg a pénzintézet vezetésével - jelentette be szerdán az MKB.

Stephan Winkelmeier, az MKB Bank felügyelő bizottságának elnöke, a BayernLB pénzügyi vezérigazgató-helyettese a közleményben megerősítette, a főtulajdonos határozott és elkötelezett szándéka, hogy az MKB Bank a magyar pénzügyi piac meghatározó szereplője maradjon, és ehhez a jövőben is megad minden szükséges támogatást.

A közlemény hangsúlyozza: "a BayernLB maximális és tényszerű elkötelezettségét mutatja, hogy az elmúlt, nehéz pénzügyi évet követően február 17-ével sikeresen lezárul az MKB Bank tulajdonosi tőkeemelése".

A Figyelő kedden értesült a vezetőváltásról, de a bank nem kívánta kommentálni a vezérváltásról szóló értesülést.

Az MKB Bank a hazai bankszektor egyik legveszteségesebb intézménye volt az elmúlt években. A bank először 2010 első felében közölt veszteséget, akkor több mint 50 milliárd forintos volt már a mínusz. 2010 végére 117,8 milliárd forintra duzzadt az adózás előtti veszteség, 2011 első felében pedig ismét negatív lett az eredmény (11,2 milliárd forint).

A bankot a rossz hitelek nagy aránya miatt képzett céltartalékok vitték veszteségbe, és a válság éveiben többször tőkeemelésre szorult a bajor tulajdonosoktól. A súlyos mínuszok miatt banki körökben már tavaly rebesgették azt, hogy elkerülhetetlen Erdei Tamás távozása, de mostanáig az anyabank rendre kiállt az elnök-vezérigazgató mellett.

Erdei távozását szerdán délelőtt jelentették be a munkatársaknak. Az [origo] a bankból származó információi szerint egy szűkebb vezetői körben személyes búcsúceremónia volt, a többi munkatárs pedig nagyjából a sajtó tájékoztatásával egy időben levelet kapott a változásról.