Fellegi áprilisi IMF-megállapodást vár

Vágólapra másolva!
A piac véleményével egybevágóan áprilisra várja az IMF-megállapodást Fellegi Tamás, a magyar tárgyalódelegáció vezetője. Rogán Antal, aki szintén tagja a delegációnak, májusi megállapodásról beszélt.
Vágólapra másolva!

Lezárulhatnak a tárgyalások áprilisban a Magyarországnak nyújtandó biztonsági hálóról az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal, miután márciusban várhatóan megkezdődik az egyeztetés - közölte Fellegi Tamás sajtóirodája a Dow Jones hírügynökséggel.

A hivatalos tárgyalások akkor kezdődhetnek el, ha az EU és az IMF is megadja a mandátumot tárgyalódelegációinak, pillanatnyilag azonban még nem ismertek a tárgyalási feltételek.

"A kormány eddig semmilyen írásos dokumentumot nem kapott arról, hogy melyek a tárgyalások megkezdésével kapcsolatos feltételek" - tudatta a sajtóiroda, hozzátéve, a kormány célja, hogy haladéktalanul megkezdje és befejezze a tárgyalásokat.

A kormány ugyan mielőbbi megállapodásra törekszik, ennek ellenére a piacon legfeljebb áprilisra várják a hitelkeretről szóló szerződést. Rogán Antal pedig a márciusi tárgyaláskezdés után a következő negyedéve közepére várja az egyezséget, ami májusi aláírást jelentene.