Bezár több fiókot az AXA

Vágólapra másolva!
Az AXA Bank magyarországi fióktelepe március közepétől összevonja hálózatát és 13 ügyfélcentrumának a tevékenységét megszünteti - közölte a pénzintézet pénteken. Az indoklás szerint ellehetetlenült a hazai jelzáloghitel-kihelyezés és kedvezőtlenek a középtávú kilátások is. A bankot új vezető irányítja majd.
Vágólapra másolva!

A bank a jövőben a meglévő hitelállomány gondozására, a kormányzati árfolyam-rögzítési program támogatására és betétgyűjtésre fordítja majd erőforrásait - írta közleményében a bank, amely a jelenlegi nehéz gazdasági helyzet miatt felülvizsgálta üzletágait és szervezetét.

A költséghatékonyság fenntartása érdekében a menedzsment úgy döntött, hogy az országos ügyfélcentrum-hálózatot összevonja, és 13 ügyfélcentrum tevékenységét fokozatosan megszünteti.

A fiókok kiszolgálása két lépcsőben június végével fejeződik be, így július 1-jétől az AXA - a direktbanki lehetőségek mellett - Budapesten kettő, Debrecenben, Győrött, Pécsett és Kecskeméten pedig egy-egy kiemelt regionális központtal áll majd az ügyfelek rendelkezésére.

A pénzintézet közleménye megjegyzi: az AXA Csoport továbbra is, hosszú távon elkötelezett a magyar pénzügyi piac és az ügyfelei iránt. A közlemény kitér arra, hogy a bank irányítását új vezető veszi át. Miközben az AXA csoport Magyarország többi üzletágát - biztosító, egészség- és nyugdíjpénztár - továbbra is Jacques Maire irányítja, a bank vezetését a fejlődés ezen új szakaszában Albert Roggemans veszi át. A belga állampolgárságú vezető mostani pozícióját megelőzően közel negyven évig dolgozott az ING lakossági bankjánál, ahol hitelezési és értékesítési területen tevékenykedett.

A bank a változásokról levélben küld tájékoztatást valamennyi ügyfelének. Egyben az AXA igyekszik segítséget nyújtani abban, hogy az ügyfélcentrumok összevonásában érintett munkatársak újból számukra megfelelő munkához juthassanak. A cél az, hogy minél több munkavállaló állása megmaradjon az AXA-nál - tartalmazza a közlemény.