Megegyezett a Ryanair a reptéri rendőrséggel

Ryanair légitársaság, Malév, csőd, megszünés
Vágólapra másolva!
Olyan eljárásban állapodott meg a Ryanair légitársaság a Liszt Ferenc repülőtéren a határellenőrzést végző rendőrséggel, amely lehetővé teszi, hogy ne kelljen újabb járatokat törölni - közölte pénteken az ír légicég.
Vágólapra másolva!

A Ryanair egy hete jelentette be, hogy tizenhárom, március 3. és 16. közötti, Budapestet Badennel, Manchesterrel, Memmingennel és Thesszalonikivel összekötő járatát kénytelen törölni, mivel a budapesti ellenőrzési gyakorlat miatt nem tudja tartani a 25 perces fordulóidőt.

A vállalat akkor "hülye", "idióta" és "bizarr" eljárásnak nevezte, hogy a nem schengeni országból érkező gépek pilótáinak és utaskísérőinek el kell hagyniuk a gépet, és ellenőrzésen kell átesniük a leszállás és a felszállás között. A rendőrség azzal reagált, hogy ismert szakmai protokoll alapján, a többi uniós tagállammal összhangban végzi a határrendészeti tevékenységet.

A Ryanair pénteki közleményében az áll, hogy a kidolgozott új ellenőrzési procedúra lehetővé teszi a késések és további járattörlések elkerülését - hogy hogyan, azt nem említi -, ezért köszönetet mond a rendőrségnek. A cég azt is közölte, hogy a már törölt járatok visszaállítására technikai okokból nincs lehetőség.