Megadóztatják a turistákat a Costa Braván

Vágólapra másolva!
A spanyol tengerpart magyarok által is kedvelt részén a szállodai szobák éjszakánként akár 725 forinttal is drágulhatnak. Barcelonát és a Costa Brava-i tengerpartot novembertől érinti a változás.
Vágólapra másolva!

Novembertől adót kell fizetniük a Katalóniába utazó turistáknak a helyi parlament döntése értelmében, így aki még "ingyen" akar elmerülni Costa Brava vagy épp Barcelona szépségében, annak őszig érdemes odautaznia.

Az adót csütörtöki sajtóértesülések szerint a szállodák szedik majd be a vendégektől, mértéke pedig kategóriánként eltérő, éjszakánként 50 cent és 2,5 euró között lesz. Gyerekek után 16 éves korig nem kell majd fizetni.

Forrás: AFP

A katalán kormány vezetője, Artur Mas már év elején ki akarta vetni az adót, a terv azonban elutasításra talált a szállodák egy részénél. Ez után a politikai pártok megegyeztek, hogy novemberig elhalasztják az életbe léptetését.

Spanyolországban tíz évvel ezelőtt "ökoadót" vezettek be Mallorcán és a Baleár-szigetek többi tagján. A "Mallorca-adót" - ahogy emlegették - azonban a turizmusból élők heves tiltakozása nyomán egy év múltán eltörölték.