A februári hideg miatt magasabb az áprilisi távhőszámla

Vágólapra másolva!
A rendkívüli februári hideg miatt esetenként akár 25 százalékos eltérések is lehetnek a megszokott összegű számlákhoz képest áprilisban.
Vágólapra másolva!

Az idei rendkívüli februári hideg miatt az áprilisi távhőszámlákon szereplő hődíjak átlagosan 15-20 százalékkal magasabbak az ilyenkor szokásosnál.

A Budapesti Távhőszolgáltató (Főtáv) Zrt. tájékoztatása szerint az egyéni adottságoktól függően nagyobb, esetenként akár 25 százalékos eltérések is lehetnek a megszokott összegű számlákhoz képest. A közlemény szerint a havi átlaghőmérséklet 1 Celsius-fokos eltérése havi szinten akár 700-1400 forintos változást jelenthet a számlákban. Kivételt jelentenek azok a fogyasztók, akik az egész évi egyenletes elosztású díjfizetést választották, esetükben eloszlik a számlákon a kiugróan magas vagy alacsony hődíj miatti nagy különbség.

A többség azonban a február havi hőfogyasztás alapján fizet, ezért fordulhat elő, hogy a megszokottnál melegebb időjárási körülmények között a díjfizetők a szokásosnál magasabb összegű számlát kapnak - közölte a Főtáv.