Vágólapra másolva!
A finn mobiltelefon-gyártó hatalmas veszteségekről számolt be az idei első negyedévben, és a következő időszakra sem vár számottevő javulást.
Vágólapra másolva!

Bóvli kategóriába minősítette le a Fitch Ratings hitelminősítő a Nokiát kedden - írja a Reuters hírügynökség online kiadása. A Fitch szerint a finn cég kilátásai továbbra is negatívak, miután a társaság az év első negyedévében hatalmas veszteségről számolt be. A bejelentés után a Nokia-részvények két százalékkal, 15 éves mélypontra estek: 2,65 eurón jegyezték őket. A hitelminősítő álláspontja szerint a Nokia a következő időszakban nem tudja működési eredményét nyereségesre változtatni. A cég adósbesorolásán nemrég a Moody's is rontott.

A mobiltelefonokat gyártó finn Nokia április 11-én közölte, hogy a készülékgyártó divízió eredménymutatója mínusz 3 százalékos lesz, szemben a korábban várt nulla százalék körüli előrejelzéssel. A tervezettnél rosszabb előrejelzést a cég az éles piaci versennyel magyarázta. A Nokia szerint a második negyedévben sem várható számottevő javulás az eredményességben, a folytatódó erős verseny és a keresletet kedvezőtlenül befolyásoló makrogazdasági környezet miatt.