Vágólapra másolva!
Az IKEA visszahívja a tavaly szeptember és idén március között árult, Sända névre hallgató lámpáját, mert hibás a sín földelése, ezért a termék áramütést okozhat.
Vágólapra másolva!

Az IKEA áramütés kockázata miatt visszahívja az IKEA 365+ Sända világítási rendszer 70 centiméter és 114 centiméter hosszú síneit - közölte az áruház.

A cég arra kéri a lámpát megvásárlókat, hogy akik olyan sínt vettek, amelyen 21338-as beszállítói szám és 1134 -1208 közötti dátumbélyegző szerepel, hogy a terméket ne használják tovább, és vigyék vissza bármelyik IKEA áruházba, ahol kicserélik, vagy visszaadják a termék teljes vételárát. Ezeket a lámpákat tavaly szeptember és idén március között árulta az IKEA.

Figyelmeztetnek arra, hogy a sínrendszert szétszerelés előtt áramtalanítani kell, mert a termékvisszahívás oka a sín hibás földelése, ami növeli az áramütés kockázatát a sín megérintésekor vagy a lámpa csatlakoztatásakor.

Forrás: OTS/MTI

A Sända lámpasín

Az áruház a most visszahívott terméket a használati utasításban úgy jellemezte, mint ami egyedi, egyszerű és megbízható. Az IKEA legutóbb februárban hívott vissza terméket. Akkor egyes sütőinek sütőrácsát rendelte vissza, mert azok kicsik, sütés közben leeshetnek.