Megötszörözte nyereségét a Toyota egy év alatt

Vágólapra másolva!
A japán földrengés és cunami, illetve a thaiföldi áradások miatt tavaly jelentős veszteségeket elszenvedő Toyota kezd talpra állni a cég közleménye szerint. Az első negyedéves adatok alapján ötször több nyeresége volt a japán autócégnek, mint egy évvel korábban.
Vágólapra másolva!

121 milliárd jen nyeresége volt a japán Toyotának az idei első negyedévben, szemben az egy évvel ezelőtti 25 milliárdos nyereséggel - közölte az autócég. Tavaly a japán földrengés és szökőár miatt jelentős veszteségei voltak a vállalatnak, amely 2012-ben az adatok szerint kezd magához térni - írja a BBC.

"Egy erős céget akartunk létrehozni, amely bármilyen nehéz üzleti környezetben is képes talpra állni" - közölte Akio Toyota elnök. A japán autócégnek tavaly le kellett állítania egy időre a termelést a japán földrengés miatt, majd a thaiföldi áradások zavarták meg a termelést és az autók szállítását.

A Toyota fő piacának számító Egyesült Államokban egy új modellt mutattak be, hogy így csábítsák a vevőket a bemutatótermekbe, és a legfrissebb adatok szerint az amerikai eladások száma egy év alatt több mint tizenegy százalékkal emelkedett. A cég a közleménye szerint azt reméli, hogy az év végén 18 százalékkal haladja meg a tavalyi adatokat.