A vártnál kevesebb cég pályázott bérkompenzációra

Vágólapra másolva!
Alig több mint 4500 cég pályázott bérkompenzációra mintegy 5,9 milliárd forint támogatási igénnyel, miközben a teljes keret 21 milliárd forint volt. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár szerint öröm, hogy a válság ellenére kevesebb cégnek van szüksége segítségre.
Vágólapra másolva!

A bérkompenzációs pályázat hétfő esti zárásáig 4538 pályázat érkezett be, 5,9 milliárd forint támogatási igénnyel - közölte Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikai államtitkára kedden.

Czomba Sándor szerint előzetesen nehéz volt megbecsülni, hány cég és mekkora igénnyel jelentkezik a pályázaton. "Örömmel látjuk, hogy a válság ellenére kevesebb cégnek van szüksége segítségre, mint amire a keret lehetőséget adott" - mondta.

A támogatásra azok a cégek pályázhattak, amelyeknek az idén gondot okoz az 5 százalékos béremelés végrehajtása. A Nemzeti Foglalkoztatási Alapból 21 milliárd forint állt a pályázók rendelkezésére.

Czomba Sándor államtitkár a pályázat megnyitásakor arról beszélt, hogy a gazdasági tárca várakozása szerint 450-650 ezer munkavállaló juthat 2-3 százalékos bérkiegészítéshez a pályázattal.