Több mint egymillió adóbevallást vár még a NAV

Vágólapra másolva!
Május 21-én éjfélig összesen 4,5 millió adóbevallást vár a NAV, szombat reggeli adatok szerint még több mint egymillió adózó nem adott le bevallást.
Vágólapra másolva!

Több mint egymillióan nem nyújtották még be szombatig a 2011. évi szja-bevallásukat a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV). A határidő május 21-én hétfőn, éjfélkor jár le. Az adóhatóság az idén összesen mintegy 4,5 millió szja-bevallást vár az adózóktól. Május 21-ig lehet rendelkezni a személyi jövedelemadó 1+1 százalékáról is. Ha a magánszemély már benyújtotta a bevallását, és ahhoz rendelkező nyilatkozatot nem csatolt, lehetősége van arra, hogy a határidőig a bevallásától függetlenül rendelkezzen az 1+1 százalékról.

Ugyancsak május 21-ig kell megfizetni a bevallásban megállapított pótlólagos személyi jövedelemadót. Azok a magánszemélyek, akiknek a fizetési kötelezettsége nem haladja meg a 100 000 forintot, ám azt egy összegben nem tudják teljesíteni, idén is - amennyiben a bevalláson feltüntetik - élhetnek a legfeljebb 4 havi pótlékmentes részletfizetés lehetőségével.

A NAV arra is felhívja a figyelmet, hogy a munkaviszony évközi megszüntetésekor kiállított adatlap, valamint a különböző kifizetőktől kapott igazolások nem pótolják az adóbevallást, továbbá, hogy az ellátásban részesülő álláskeresőknek is kell bevallást készíteniük.