Néhány óra alatt megkapjuk az átutalt pénzünket

Vágólapra másolva!
Nem kell a következő napig várni július elsejétől arra, hogy megkapjuk a bankszámlánkra utalt pénzt. A Magyar Nemzeti Bank elnökének most megjelent rendelete szerint forintátutalásnál még aznap megérkezik a pénz a címzetthez.
Vágólapra másolva!

Július 1-jétől egy munkanappal rövidebb lesz a belföldi forintátutalás teljesítési ideje, már néhány órán belül megérkeznek a címzetthez az elektronikusan benyújtott banki átutalások.

A Magyar Közlönyben kedden jelent meg a Magyar Nemzeti Bank elnökének rendelete a pénzforgalom lebonyolításáról szóló MNB-rendelet módosításáról, amely a napközbeni átutalás szabályairól rendelkezik.

Jelenleg A két pénzforgalmi szolgáltató ügyfelei közötti átutalás csak a következő munkanapon érkezik meg a kedvezményezetthez, ha a banki benyújtási határidőn belül kezdeményezik az átutalást. Július 1-jét követően az elektronikus úton (interneten, elektronikus banki rendszeren vagy telefonon keresztül, de nem faxon) az aznapi teljesítésre meghirdetett végső benyújtási határidőn belül benyújtott belföldi forintátutalási megbízás még aznap teljesül.

A hazai pénzforgalom elmúlt 15 évének legjelentősebb fejlesztése 2010 júliusában indult azzal a céllal, hogy a pénzforgalmi szolgáltatók 2012. július 1-jétől képesek legyenek az elektronikusan benyújtott átutalásokat a jelenlegi egy munkanap helyett legfeljebb négy órán belül eljuttatni a címzettekhez. A korszerűbb rendszer előnye, hogy elegendő az esedékesség napján utalni, és a napon belül megkapott pénzt ugyanazon a napon belül további fizetésekre is fel lehet majd használni. Ezenkívül az ügyfelek egy átutaláshoz kapcsolódóan a jelenleginél több adatot tudnak közölni és fogadni, ami főleg a vállalatoknak kedvező.