A Zara tulajdonosa a leggazdagabb európai

Vágólapra másolva!
Amancio Ortega spanyol üzletember lett a leggazdagabb Európában egy csütörtökön nyilvánosságra hozott, a Bloomberg által ismertetett összesítés szerint. Egy néhány nappal ezelőtt ismertett összeállítás szerint viszont az IKEA alapítója a leggazdagabb.
Vágólapra másolva!

Az Inditex textilcsoport, benne többek közt a Zara divatmárka, tulajdonosának vagyona 39,5 milliárd euró, ezzel Amancio Ortega spanyol üzletember lett a leggazdagabb Európában - derül ki a Bloomberg hírügynökség által nyilvánosságra hozott összesítésből.

Ortega az összeállítás alapján megelőzi Ingvar Kampradot, az IKEA svéd bútoráruház-lánc alapítóját, akinek vagyona 37,2 milliárd euróra rúg. Egy néhány napp ezelőtt ismertett összeállítás szerint viszont Ortega vagyona nem haladja meg az IKEA alapítójának vagyonát.

A most ismertetett összeállításban a harmadik helyen Bernard Arnault, a luxusmárkákat - többek közt a Louis Vuittont - birtokló francia konglomerátum feje áll. Az ő vagyona dollárban számítva 22,7 milliárd. A Bloombergnek az egész világra kiterjedő listája élén továbbra is Carlos Slim mexikói mágnás szerepel 65,4 milliárd dollárral. Őt Bill Gates követi 59,7 milliárd, Warren Buffett pedig 45 milliárd dollárral. Amancio Ortega itt a negyedik.