Így néz ki Angela Merkel az új Terminátorként

Angela Merkel, címlap, New Statesman
Vágólapra másolva!
Az elmúlt hónapokban Angela Merkel német kancellár már hozzászokhatott ahhoz, hogy a külföldi újságok nem kifejezetten előnyösen ábrázolják. Egy görög újság például náci egyenruhában mutatta, tiltakozásul a görögöket sújtó megszorítások ellen. A brit The New Statesman magazin pedig már nem is emberként, hanem félig gépként, Arnold Schwarzenegger nyomába lépő Terminátorként mutatja be Merkelt a címlapján.
Vágólapra másolva!

A New Statesman élesen támadja Merkel megszorításokra alapuló válságkezelését, és arra a következtetésre jut, hogy a német kancellár "a világ legveszélyesebb politikusa", megelőzve Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnököt és az észak-koreai diktátort, Kim Dzsong Unt is.

Mehdi Hasan, a cikk írója szerint Merkel "rögeszméje" a hiánycélok elérését illetően csak súlyosbítja az Európát sújtó válságot. Ez a stratégia az újságíró szerint időközben már a "több mint hat évtizedes összeurópai egységet és stabilitást fenyegeti". Ezzel Merkel egy újabb globális világválságot kockáztat - véli az újság politikarovatának vezetője.

A német közvélemény megütközve reagált a cikkre. "Ha Merkel vagy Németország becsmérléséről van szó, akkor egyes európai újságok fütyülnek a minőségi elvárásokra" - írja például a Financial Times Deutschland internetes kiadása. Ennek ellenére képgalériát állítottak össze a Merkelt támadó legdurvább címlapokból - mint sok más német internetes újság is.

Forrás: The New Statesman
Forrás: The New Statesman

Kattintson a teljes képért! Forrás: New Statesman