A botrány miatt lemond a Barclays elnöke

Vágólapra másolva!
Hétfőn bejelenti lemondását az egyik legnagyobb globális bankcsoport, a Barclays elnöke - értesült a BBC.  Az ügy előzménye, hogy a bank kereskedői még a pénzügyi válság előtt éveken át manipulálták az irányadó bankközi kamatlábakat, amely miatt a céget példátlan büntetésre ítélték.
Vágólapra másolva!

Lemond az egyik legnagyobb globális bankcsoport, a londoni központú Barclays elnöke, miután kiderült, hogy a cég kereskedői az elmúlt években manipulálták a világ pénzügyi szolgáltatási szektorának irányadó nagybani kamatait. Marcus Agius távozását a BBC vasárnap esti értesülése szerint hétfőn jelentik be hivatalosan.

A brit pénzügyi felügyelet (FSA) és a Barclays néhány napja bejelentette, hogy a bank 290 millió font (csaknem 110 milliárd forint) bírságot fizet. Ez minden idők legnagyobb banki pénzbüntetése globális szinten is.

Ennek előzményeként az FSA feltárta, hogy a Barclays befektetési ágazatának kereskedői még a 2008-2009-es pénzügyi válság előtt éveken át manipulálták a globális, illetve az euróövezeti irányadó bankközi kamatlábakat, a Libort és az Euribort.