Vágólapra másolva!
A Mol-csoport 124 cseh benzinkutat vesz meg, ezzel közel 5 százalékos piaci részesedést ér el. Az olajcég célja, hogy a cseh benzinkútpiac 10 százalékát uralja.
Vágólapra másolva!

Megállapodást írt alá a Mol-csoport arról, hogy megvásárol 124 Pap Oil név alatt futó benzinkutat Csehországban - közölte a budapesti központú olajcég kedden. A Mol a Slovnaft szlovák olajcég tulajdonosaként már eddig is jelen volt a cseh benzinkútpiacon. A Slovnaft Ceska 25 benzinkutat üzemeltet Slovnaft márkanév alatt, így a kiskereskedelemben 0,7 százalékos, míg a nagykereskedelemben 18 százalékosra becsült a részesedése a cseh piacon.

Ha a versenyhatóság is jóváhagyja a megállapodást, és lezárul az ügylet, a Molnak 149 töltőállomása lesz Csehországban. Ezzel kiskereskedelmi piaci részesedése megközelíti majd az 5 százalékot, és a töltőállomások számát tekintve az ország ötödik legnagyobb cégévé válik. A Mol-csoport célja, hogy középtávon 10 százalékos részesedést érjen el a kiskereskedelmi piacon növekedéssel vagy felvásárlással.

A Mol-csoportnak Magyarországon, Szlovákián és Horvátországon kívül - ahol a benzinkutak piacán piacvezető -, Romániában, Olaszországban, Lengyelországban, Szlovéniában, Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában, Ausztriában és Csehországban vannak kútjai.