Orbán: Megnyertük a brüsszeli vitát

Vágólapra másolva!
A miniszterelnök szerint Magyarország megnyerte a válságkezelésről szóló, másfél évig tartó brüsszeli vitát. A miniszterelnök ezt a Facebook-oldalán pénteken közzétett videoüzenetében mondta. Egyben arra szólította fel az embereket, hogy mind többen küldjék vissza a nemzeti konzultáció kérdőíveit.
Vágólapra másolva!

Lezárult egy nagyon fontos vita, amely Magyarország és az Európai Unió között zajlott - jelentette ki a parlamenti dolgozószobájában rögzített, az elmúlt két évről és a gazdasági konzultációról szóló videoüzenetében a miniszterelnök. Azt fejtette ki, hogy az eurózóna komoly válsággal küzd, minden ország keresi a válságkezelés megfelelő módját, sok helyen nyugdíjat és béreket csökkentenek, megszorításokat hajtanak végre.

Magyarország azonban más utat jár - folytatta -, "mi a nyugdíjakat megvédtük, a béreket nem csökkentettük, hanem emeltük, és megszorítás helyett inkább újraszerveztük az országot".


Brüsszel azonban hosszú ideig kifogásolta ezt, ám a kormányfő szerint a hosszú vita után végül mindegyik kérdésben sikerült megvédeni a magyar álláspontot, és "Brüsszel minden, Magyarország számára kirótt büntetést, fenyegetést, megtorlási kísérletet, lebeszélést abbahagyott, visszavont, felhagyott ezzel".

A kormányfő ennek alapján kijelentette, hogy Magyarország megnyerte a válságkezelésről szóló másfél éves, brüsszeli vitát.

A videoüzenetben Orbán Viktor szólt az új nemzeti konzultációról is, és arra kérte az embereket, töltsék ki és küldjék vissza a kérdőíveket, mert azzal sokat segítenek az országnak, a kormánynak és személy szerint neki is. A nemzeti konzultáció első heteiben alig néhány százezren küldték vissza a kérdőíveket.