Olcsóbb lehet a jegy, mint elsőre látszik

Vágólapra másolva!
A brit fogyasztóvédelmi hatóság kierőszakolta, hogy a fapados cégek minden költséget tüntessenek fel áraikban. A szigorúság vége az is lehet, hogy egy-két utas kevesebbet fizet, mint a meghirdetett ár.
Vágólapra másolva!

A fapados légitársaságok régóta a kritikák kereszttüzében állnak amiatt, mert a jegy ára a többszörösére nőhet annak, mint amit elsőre lát a potenciális utas a foglalási folyamat elején. Ennek augusztus elsejétől részben vége vetnek.

A legnagyobb diszkontcégek már hónapokkal ezelőtt aláírtak egy megállapodást a brit fogyasztóvédelmi hatóságok nyomására arról, hogy a főoldalaikon szereplő árakban minden kikerülhetetlen költség benne lesz augusztustól. A cégek az elmúlt években főleg a kártyadíjakra mondták azt, hogy kikerülhetőek, tehát nem szerepeltetik őket a főoldalon. Mostantól ezt is beépítik.

Az easyJet és a Wizz Air már régóta átállt, a Ryanair viszont csak az utolsó pillanatban: augusztus elsején főoldali árai 6 euróval nőttek, ennyi a foglalási díj fejenként és irányonként. Az ír cég azonban nem hazudtolta meg önmagát, a többiekkel ellentétben csak a brit oldalán változtatta meg stratégiáját, így minden más nemzeti oldalán (a magyaron is) továbbra is a régi módon tünteti fel az árakat.

Mivel ezek a díjak továbbra is kikerülhetők, az ügyes utasok végül kevesebbet fizetnek, mint amit a főoldalon látnak. A Wizznél banki átutalással felezhető a foglalási díj, Wizz Air betéti, vagy hitelkártyával kikerülhető. Az easyJetnél Visa Electron kártyával lehet kisebb díjat fizetni, a Ryanairnél a Magyarországon nem elérhető saját Cash Passport kártya, vagy bizonyos országokból induló járatok esetén Prepaid Mastercard kártya szükséges az ingyenes foglaláshoz