Elment a kedvünk a tőzsdézéstől

Vágólapra másolva!
Nagyon kicsi volt a Budapesti Értéktőzsde forgalma júliusban.
Vágólapra másolva!

Rendkívül alacsony volt a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) forgalma júliusban, a részvénypiacon 252 milliárd forint értékben születtek üzletek, ez 28,4 százalékkal alacsonyabb az előző havinál, a tavaly júliusi forgalomnak pedig a felét sem éri el.

A BÉT honlapján közölt, a brókercégek jelentésein alapuló havi összesítés szerint az év első hét hónapjában 2994 milliárd forintot tett ki a részvények adásvétele, ami 32,1 százalékkal elmarad a tavalyi első félév forgalmától.

A részvényszekció napi átlagforgalma jelenleg 10,7 milliárd forint körül van, szemben a tavalyi teljes évre vonatkozó 15,2 milliárdos adattal.

Júliusban a teljes azonnali piaci forgalom - amely a részvényeken kívül a befektetési és kárpótlási jegyek, a certifikátok, az állampapírok, a vállalati kötvények és a jelzáloglevelek adásvételét is magában foglalja - 265 milliárd forint volt, 27,4 százalékkal alacsonyabb az előző havinál.

A brókercégek közül júliusban a Concorde Értékpapír Zrt. érte el a legnagyobb részvénypiaci forgalmat, 37,7 milliárd forintos adásvétellel, a második helyen, nem sokkal lemaradva az Erste Befektetési Zrt. áll 36,9 milliárd forintos forgalommal.