80 új vezetőt toboroz a Mol

Vágólapra másolva!
Első körben 80 csoportszintű vezetőt keres most elindított kampányában a Mol-csoport, amely teljesen átalakítja a szervezetet. Az újonnan felálló, várhatóan 500 fős vállalatirányítási központba a mainál sokkal több külföldi szakember érkezik, mert Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató szerint fel kell rázni a szervezetet, és multicég lévén, jó lenne, ha már a büfében is természetes lenne az idegen szó - írja a csütörtöki Figyelő.
Vágólapra másolva!

Minden idők legradikálisabb ártszervezését hajtja végre az összesen 31 ezer főt foglalkoztató Mol-csoport, amelynek részleteiről a Figyelőnek adott interjújában beszélt Hernádi Zsolt. Az elnök-vezérigazgató szerint a társaság menedzsmentjének tükröznie kell azt, hogy a Mol nemzetközi cégcsoport, ezért a külföldi menedzserek ma 2 százalékos arányát mindenképpen emelni szeretnék.

A Mol első körben 80 vezetői állást hirdetett meg, a toborzó kampány július 24-től augusztus 5-ig kilenc országban fut, az Economistban, a Bloombergen és a Financial Times-ban is futnak hirdetések. Hernádi szeretné, ha a 80 ember közel harmada külföldről csatlakozna a céghez. Az első szint, vagyis Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató és Molnár József vezérigazgató pozíciója nem változik, és helyén marad a 7 tagú ügyvezető testület is.

Az alattuk újonnan felálló - a jövőben 500 fős - központ irányítja majd az összes csoportszintű tevékenységet, de elsősorban a stratégiai döntéshozatalra és ellenőrzésre összpontosít. Ezzel párhuzamosan a helyi vállalatok felhatalmazást kapnak, hogy erősebb döntéshozatali jogokkal irányítsák a saját területeiket. Az új szervezeti felállás október 1-jétől él, jövő január 1-jétől pedig már betöltött posztokkal, élesben is elindul az új vezetés.