Leállította járatait a Wind Jet diszkont légitársaság

Vágólapra másolva!
A Wind Jet olasz diszkont légitársaság több száz utasa ragadt az olasz repülőtereken, miután a társaság beszüntette működését. A járatok vasárnap reggeltől már nem közlekednek.
Vágólapra másolva!

A Wind Jet azt követően állította le járatait, hogy kudarcba fulladtak a tárgyalások az Alitalia légitársasággal a cég átvételéről. Az Alitalia a túl magasnak tartott vételár miatt állt fel a tárgyalóasztaltól, de a versenyhatóság is aggályainak adott hangot járatmonopólium kialakulása miatt kilenc belföldi desztináció esetében.

A társaság járatainak túlnyomó része dél-olaszországi belföldi célállomásokra repült, de voltak amszterdami, berlini és párizsi járatok is. Kelet-Európában Prágába, Bukarestre, Kijevbe, Moszkvába és Szentpétervárra üzemeltetett a társaság járatokat. A Wind Jet gépei nem repültek Magyarországra.

A 2003-ban alapított Wind Jet 6,2 százalékos belföldi piaci részesedéssel a hatodik volt az olasz légitársaságok rangsorában. Tavaly 12 gépből álló flottájával 2,8 millió utast szállított. A társaság csődje 300 ezer megvásárolt jegy érvényességét fenyegeti.