Házkutatást tartottak a Kapuvári Hús Zrt. vezetőjénél

Vágólapra másolva!
Áfacsalással gyanúsítják a Kapuvári Hús Zrt. vezetőjét - írja a birtokába került jegyzőkönyvre hivatkozva a Heti Válasz Online. A lap szerint a cég vezetőjét a NAV már ki is hallgatta.
Vágólapra másolva!

Házkutatást tartott szerda reggel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Igazgatósága F. Árpád, a Kapuvári Hús Húsipari Zrt. igazgatósági elnökének lakásán - írja a Heti Válasz Online. A portál közzétette a kihallgatásról készült, birtokába került jegyzőkönyet is, amely szerint a menedzsert gyanúsítottként hallgatták ki, ő pedig panaszt tett a gyanúsítás ellen.

A lap szerint a férfit 49,5 milliós áfacsalással gyanúsítják. A Heti Válasz Online birtokába került jegyzőkönyv szerint a gyanúsított tagadja az ellene felhozott vádakat.

A portál úgy tudja, hogy a cég a gyanú szerint a Szlovákiából importált élősertések után mulasztotta el befizetni az áfát. Az eljáró adóhatóság feltehetően - eddigi gyakorlatának megfelelően - a most feltárt adóhiány dupláját fogja követelni a kapuvári cégtől - írja a Heti Válasz Online.