Elviszi a családok pénzét a rezsi

Vágólapra másolva!
Az átlag háztartás évi 420-600 ezer forintot költ rezsire az OTP felmérése szerint, miközben a családok 25-50 százalékának az éves teljes kiadás nagyjából felét teszi ki a rezsi.
Vágólapra másolva!

Évi 420-600 ezer forintot költ az átlag magyar család rezsire - derül ki az OTP Lakástakarék frissen ismertetett felméréséből. A felmérés szerint a családok 55 százalékánál a rezsi a teljes éves háztartási kiadás 25-50 százalékát teszi ki, további 19 százalékuknál pedig a kiadások több mint fele megy el ilyen célra. A 420-600 ezer forint közötti részbe a családok fele tartozik, 420 ezer forint alatti rezsiterhet a családok 27 százalékának, 600 ezer forint felettit pedig 23 százalékának kell viselnie.

"Óriásiak a lakossági energiakiadások, ezen belül is elsősorban a fűtésre fordított összegek. A nagyságrendeket jól érzékelteti, hogy a legrosszabb energetikai állapotú lakások vagy házak tulajdonosai akár az ingatlanuk teljes értékét is elfűthetik két-három évtized alatt" - közölte Köntös Péter, az OTP Lakástakarék vezérigazgató-helyettese.

A felmérés szerint a lakosság döntő része áldozna pénzt a rezsiköltségén esetlegesen megspórolt összegből további energiahatékonysági korszerűsítésre, ha abból újabb megtakarítása keletkezne - derül ki a közleményből.