Nyugdíjcsökkentést is kér az IMF

Christine LAGARDE, a Nemzetközi Valutaalap, az IMF francia vezérigazgatója, gazdasági megszorítások,
Vágólapra másolva!
Egyebek mellett nyugdíjcsökkentést, nyugdíjkorhatár-emelést, a családi pótlék csökkentését, szja-emelést, valamint az ingatlanadó bevezetését is kéri az IMF a hitelért cserébe - írja a csütörtöki Magyar Nemzet pontosan meg nem nevezett értesüléseire hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Tájékoztatást kapott szerdán este a Sárváron ülésező Fidesz-KDNP-frakció a kormánytól a Nemzetközi Valutaalap (IMF) feltételeiről - írja csütörtöki számában a Magyar Nemzet pontosan meg nem nevezett értesülésekre hivatkozva.

A lap szerint az IMF követelései a következők: nyugdíjcsökkentés, nyugdíjkorhatár-emelés, családipótlék-csökkentés, személyijövedelemadó-emelés, privatizáció, utazási kedvezmények csökkentése, bürokrácialeépítés, általános, értékalapú ingatlanadó, önkormányzatok kiadásainak csökkentése, bankadó eltörlése, pénzjuttatás a bankszférának.

Ezen túl a megállapodás akadálya lehet a jegybanki tranzakciós adó, amely az Európai Központi Bank szerint veszélyezteti a magyar jegybank függetlenségét - tették hozzá.

A Magyar Nemzet azt írta: a kemény feltételek ellenére Orbán Viktor miniszterelnök bízik abban, hogy ősszel megegyezéssel zárulnak az IMF/EU-hiteltárgyalások.