Kezdik kiszórni a befektetési bankárokat

Vágólapra másolva!
Pang az értékpapírpiac, ezért gőzerővel zajlik a leépítés a Deutsche Banknál, a Credit Suisse és UBS-nél, de már tervezi a Morgan Stanley és a Goldman Sachs is.
Vágólapra másolva!

Az euróövezeti válság elhúzódása miatt további nagyarányú elbocsátások várhatók a pénzintézetek befektetési üzletágában - derül ki a Roland Berger nemzetközi tanácsadó szerdán publikált elemzéséből. A cég szerint a következő öt évben világszerte még legalább 75 ezer állást szüntetnek meg a befektetési banki üzletágban a jelenlegi 500 ezerből, mivel az első negyedévben tapasztalt élénkülés az értékpapír adásvételben, illetve a vállalati tanácsadásban nem bizonyult tartósnak.

"Elsősorban az euróövezeti válsággal kapcsolatos bizonytalanság és az értékpapírpiacok pangása miatt további jövedelemcsökkenés várható a bankoknál" - áll a Roland Berger elemzésében.

A leépítés egy sor nagybanknál már most is gőzerővel zajlik: a Deutsche Bank nemrégiben közölte, hogy a tervezett 1.900-nál több munkahelyet szüntetnek meg. A svájci Credit Suisse és UBS a takarékossági program keretében 3.500-3.500 munkavállalótól akar megválni, és hasonló tervei vannak a Morgan Stanleynek és a Goldman Sachsnak is.