Elcsúsztak az útdíjtenderen a pályázók

Vágólapra másolva!
Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. elektronikus útdíjtenderre pályázó nyolc jelentkezőből hetet szólított fel leadott pályázati dokumentációja kiegészítésére, a hiányosságok pótlására - írta keddi számában a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A lap értesülései szerint az ÁAK befejezte az elektronikus útdíjrendszer tenderére beérkezett pályázatok tartalmi és formai ellenőrzését, és szinte minden jelentkezőt hiánypótlásra szólított fel. A 42 milliárdos beruházásra vonatkozó pályázatokat a múlt hét szerdáig kellett beadni, az ÁAK szombaton tájékoztatta a cégeket.

A Népszabadság információi szerint az ÁAK a 17 oldalas dokumentum első lapján egyértelművé tette: akadnak pályázók, akiknek lesz dolguk, ha nevüket látni akarják a részvételre alkalmasnak minősített pályázók listáján. Ezt a listát október 19-én tervezik nyilvánosságra hozni. A legjobban az osztrák Efkon AG csapata szerepelt, de a lap szerint a formai feltételeknek ez a pályázat sem felelt meg teljesen.

Az e-útdíj pályázatot szeptember 26-án írta ki az ÁAK, és igen rövid időt adott a cégeknek a pályázatok elkészítésére. Az ajánlatra azok jelentkezhettek, amely cégeknek az árbevétele az elmúlt három évben elérte a 20 milliárd forintot, az útdíj rendszerhez hasonló szisztéma üzemeltetéséből is évente legalább 10 milliárd forint bevétele származott, továbbá az elmúlt három évben építettek 500 kilométer, most is üzemelő útdíjszedő rendszert. A nyertessel december 3-án akar szerződést kötni az ÁAK.